Sa tii pasul cu copiii e o treaba serioasa?

Am incercat Squash si iata ce am aflat
24 octombrie 2018
Uite ce-ai facut!
7 februarie 2019

Sa tii pasul cu copiii e o treaba serioasa?

Atunci cand copiii stau cuminti intr-un colt sunt bolnavi sau suparati, iar cand adultul sta linistit e relaxat sau Zen. Oare? Cred ca era intru totul adevarat secolul trecut cand copiii erau mai tot timpul in aer liber si adultii erau activi fizic in cea mai mare parte a zilei. In prezent copiii au mai multa nevoie de spatiu ca sa se desfasoare si sa experimenteze iar adultii au nevoie de mai multa activitate fizica. Prin urmare, se pot reuni si in ceea ce priveste miscarea.

Copiii au nevoie sa invete de la varste foarte mici sa se taraie, sa se catere, sa sara si sa se echilibreze, etc. Mare parte din adulti au uitat sa puna in practica abilitatile fizice pentru ca nu au ocazia sa exerseze ceea ce au deprins cand erau copii.

Asadar, e o situatie castig-castig cand parintii merg impreuna la un parc de aventura, unde copiii invata sa exerseze diverse miscari si adultii care ii insotesc au ocazia sa-si reaminteasca, sa-si reevalueze capacitatile fizice. Daca nu sunt in stare sa faca fata ca-de-cat e clar ca ceea ce fac la sala este cam degeaba si e cazul sa schimbe/modifice antrenamentul.

Concluzia: Nu ar trebui sa-ti fie jena sa te implici in jocurile fizice ale copilului tau, ai doar de castigat din asta – intaresti legatura cu copilul tau si iti imbunatatesti conditia fizica in acelasi timp.