”Piticul” si reducerile

De-ar mai veni 3 zile de sarbatoare
9 ianuarie 2020
Contrastele si linia de mijloc
26 martie 2020

”Piticul” si reducerile

”De cateva decenii, neurologii incearca sa-si croiasca drumuri prin jungla ”dinauntru”, jungla neuronilor nostri.Dar ea nu poate fi despartita de cealalta jungla, jungla spectacolului lumii, a flecarelii neintrerupte, a prostiilor devastatoare care guverneaza lumea, a modelor si a ”trendurilor”.Din mijlocul acestei uriase proliferari a semnelor si directivelor care ne inconjoara, suntem constransi sa ne edificam, prin alegeri proprii, un ”eu”, sa ne intoarcem asupra propriei minti si, la capatul unui act solitar de gandire, sa ne reglam din mers.” Gabriel Liiceanu.

Piticul (neuronul): Ai auzit au inceput reducerile la articolele de iarna!
Numai ce s-au terminat ofertele de Craciun si au inceput ofertele de early booking pentru vacante; apoi vin oferte de Ziua indragostitilor si tot asa suntem asaltati de promotii si reduceri.

Eu: Si daca le ratez ce se intimpla?

Piticul: A , nu, cum sa le ratezi, pai Amalia si-a luat cizme la reduceri si Cristina jacheta de la firma A&b.

Eu: Dar eu am cizme si jacheta mea, ce am luat-o tot la reduceri acum cativa ani, e inca foarte buna si arata foarte bine.

Piticul: Da, dar acum sunt la moda alte tonuri de culoare. Hai, ia-ti niste pulovere si pantaloni de la firma XX. Sunt la pret accesibil!

Eu: Asa e, fiindca chiar am nevoie de o pereche de pantaloni noi, voi merge sa prind reducerile.

In Mall lume multa, vanzoleala, reduceri 50% ,alt magazin reduceri 60%, 70% …Oare gasesc si cu 100 % reducere? Haine peste tot, multe culori, aglomeratie la cabinele de proba si la casele de plata.

Sotul: Hai draga ,ca nu ai nevoie, hainele tale din dulap ce au?

Eu: Pantalonii imi erau necesari, dar uite ce frumos e paltonul acesta, si pulovarul acela , si camasa aceia, si jacheta si bluza ,si ,si ,si…

Sotul: Dar de reducerea la biletele de teatru ai uitat?

Eu: Da ,ai dreptate, vreau la teatru si mai vreau si 2 carti si vreau sa merg si cu mama la spectacol si mai vreau sa merg si cu nepotii la teatru pentru copii, apoi vine primavara vreau echipament sportiv nou pentru bicicleta si incep si un program dedicat la sala cu un trainer.

Am iesit din Mall, afara era liniste, o luna plina, m-a incercat o senzatie de bucurie ,stiti voi fetele cum e, atunci cand ne cumparam o haina noua,dar si un sentiment ciudat de libertate – am scapat ieftin si de reducerile acestea; parca il vad pe Pitic stand suparat cu buza umflata
Si morala tocmai a venit de la tv, chiar in aceasta perioada am revazut filmul ”Diavolul se imbraca de la Prada”, in care protagonista se intreaba la final: ” si pentru ce mi-am lasat eu familia si prietenii si libertatea ? Pentru fustițe, posete, pantofi…”

Si fiindca tot suntem la acest capitol poate ati citit si voi despre curentul eco in moda, astfel ca si Ducesa de Cambridge-Kate Middleton a ales sa poarte la gala premiilor Bafta o tinuta ”reciclata”, adica purtata si la un alt eveniment, tocmai din responsabilitate pentru mediu.

Eu: Piticule, ce se intimpla cu atitea haine care se produc si se arunca ?