Miss Inspector Gadget

Uite ce-ai facut!
7 februarie 2019
Antrenamentul „gaura neagra”
22 martie 2019

Miss Inspector Gadget

„De fiecare data cand inchid computerul, imi arunc capul pe spate si razand maniacal, tip: – Prostule! Eu doar te foloseam!”
Bridger Winegar

Cum putem „profita” de gadgeturi pentru a capata super puteri, pentru a fi cat mai fit? Simplu, ca un detectiv – ca si personajul de desene animate ilustrat in poza. Tot ceea ce monitorizeaza acestea, prin uneltele lor, pot fi considerate indicii ce ne duc spre rezolvarea problemei/dilemei.

Gadgeturile (telefonul, smartwatchul sau bratara fitness) cu uneltele lor (aplicatii incorporate sau apps) automatizeaza feedbackul primit de la corpul nostru, in timp real si cu o marja destul de mica de eroare, ajutandu-ne sa ne ajustam antrenamentele pentru a ne atinge obiectivele – slabire si/sau tonifiere.

Sunt foarte multe produse de acest gen pe piata, insa nu va pot povesti despre toate pentru ca experienta mea se limiteaza la Fitbit si Apple Watch. De la Fitbit am folosit si ceas si bratara si mai apoi am trecut la Apple. De Fitbit am fost foarte multumita, in sensul ca am putut monitoriza toate tipurile de miscare, de la drumetie si alergat pana la antrenamente de forta. Rapoartele date la sfarsitul zilei cuprindeau cam tot ce ma interesa doar ca nu erau foarte dealiate. Insa, imi ofereau o perspectiva suficient de clara incat sa-mi dau seama daca imi voi imbunatati conditia fizica sau starea de bine. Cu Apple continui „relatia” si in momentul in care va scriu si pot „profita” mai mult de pe urma lui, in sensul ca rapoartele sunt mai amanuntite, este rezistent la apa si imi da posibilitatea sa preiau apelurile si sa ascult muzica direct de pe el, ceea ce imi da mai multa libertate de miscare, nefiind nevoita sa tin telefonul in buzunar, ci doar in apropiere.

Recomand sa le folosesti? Da, categoric! Daca esti hotarata sa ai o relatie pe termen lung. Insa, nici un gadget din lume nu te va ajuta daca stii ca nu te vei antrena decat o data pe saptamana sau mai rar – o data pe luna. Cand antrenamentele vor fi o constanta in rutinele tale zilnice, ele devin o necesitate pentru ca este destul de usor sa „bati pasul pe loc” daca nu stii sa-ti evaluezi minutios munca.

Spor la miscare!