Mahmureala metabolica si colaceii de grasime

4 pasi pentru a crea un obicei din a te antrena
5 aprilie 2019
Somnul la control, va rog!
10 mai 2019

Mahmureala metabolica si colaceii de grasime

Ce nu facem sa aratam bine?! Incercam tot felul de diete, tragem de noi la sala pana ni se lungeste limba pana la cot… Insa, pierdem din vedere somnul si dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza, el are impact foarte mare asupra siluetei.

Termenul de „mahmureala metabolica” este inventat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago. Ei au analizat ce se intampla dupa patru zile cu putin somn – abilitatea organismului de a utiliza in mod adecvat insulina devine complet perturbata. S-a constatat ca sensibilitatea la insulina a scazut cu mai mult de 30% si excesul de insulina rezultat sfarseste prin depozitatrea grasimii. Asadar, somn putin, colacei mai multi, indiferent ca te abtii de la mancarea nesanatoasa.

Cercetatorii au mai descoperit ca lipsa somnului scade si sinteza proteinelor, ceea ce provoaca  scaderea masei musculare. Asa ca, degeaba mai adaugi un set de genuflexiuni, funduletul nu se va tonifia daca nu te asiguri ca te odihnesti suficient.

Si, in fnal, ca si cireasa pe acest tort de cosmar – atunci cand suferi de lipsa de somn, tot ceea ce simti devine mai provocator, in mod specific, antrenamentul tau va deveni mai chinuitor.

Sursa: SHAPE februarie 2019