Iubire si nu numai

Iarba de acasa e mai verde – La Geoagiu Bai
11 octombrie 2019
Cu spatele?
22 noiembrie 2019

Iubire si nu numai

Sa prinzi 1 lacat pe un pod sau sa inoti in Canalul Iubirii? Canalul dAmour din Corfu.
Ei da, am gasit un Canal al Iubirii in nord-vestul insulei Corfu in statiunea Sidari.

Eu una, m-am decis destul de repede. Acolo vom merge noi sa inotam – eu si jumatatea mea, ca dragostea noastra sa ramina vesnica, caci asa spune legenda: ”cuplurile care inoata in apele cristaline ale Canalului vor ramane impreuna pana la sfarsitul vietii sau fetele nemaritate care se arunca in apele lui isi vor gasi iubirea pana la sfarsitul anului”.
Dincolo de legenda, e un loc romantic si frumos, unde parca mai mult ca oriunde apa azur-cristalina a marii si-a croit drum inspre pamant, o impletire perfecta a dragostei intre EL – Pamantul si EA – Marea albastra. El a primit-o in bratele lui si asa s-au impletit doua taramuri: unul de pamant galben ocru, moale dar si puternic si unul de un albastru in care sa te pierzi.

Canal d’Amour are de fapt 2 canale: cel vechi original si cel nou , dar ambele frumoase, mici si spectaculoase. Toate plajele sunt frumoase, dar aici mai mult ca oriunde ai senzatia de intimitate, de parca acolo e ceva al tau si nu vrei sa mai pleci.
In lunile de sezon este aglomerat, dar spre seara e mai liniste, caci turistii, cei mai multi tineri, se grabesc sa se aranjeze pentru a iesi pe una din multele terase cu muzică pe toate gusturile: greceasca, de club, de petrecere, oldies ori karaoke.

Sidari este o statiune mica , dar vibranta, candva perla insulei Corfu, unde puteti inota sau lua cina si viziona apusul de soare la Canal dAmour, dar sa si descoperiti plajele din imprejurimi la Kassiopi, Agios Stefanos , Agios Gordios.

Asadar, fie ca vreti sa prindeti un lacat pe un pod al iubirii la Paris sau Venetia sau sa va pecetluiti in taina dragostea la Ochiul Beiului – Nera sau sa va legati destinele in apele Canalului Iubirii din Corfu, ea, dragostea e ceea care face sufletul sa vibreze si sa reverbereze in toate aceste locuri splendide.