Iarba de acasa e mai verde – La Geoagiu Bai

Indrazniti!
7 octombrie 2019
Iubire si nu numai
6 noiembrie 2019

Iarba de acasa e mai verde – La Geoagiu Bai

La 30 de km de Banpotoc, unde puteti vzita gradina Zoe si despre care v-am povestit in articolul anterior, am gasit o statiune mica, cocheta, dispusa circular, inconjurata de paduri. Acolo, m-au fermecat brazii, stradutele cu trotuarele curate, apele si mai ales linistea.

Trecand pe langa hoteluri si pensiuni frumusele , aerisite, fara sa fie inghesuite sau pestrite, am ajuns la strandul Complex Baile Daco Romane si am intrat sa il vad. Era ok , desi destul de aglomerat, dat fiind ca era o zi calduroasa de august. Calitatile curative ale apelor minerale de aici sunt cunoscute inca de pe vremea dacilor, statiunea Geoagiu fiind aleasa in anul 2010 de Comisia Europeana Departamentul pentru turism acvatic ,,European Destination of excellence”.

Apoi, m-am oprit sa mananc pe o terasa, alaturi de niste turisti asiatici. Trebuie sa precizez ca nu prea aveam alternative deoarece unele erau inchise caci personalul era in pauza lor de masa! De ce sa nu avem si noi siesta ca si italienii, nu? In fine, un tinar chelner m-a servit frumos , desi ciorba nu era cea mai buna pe care am mancat-o si nici locatia cea mai grozava.

Apoi, am intrat intr-un parc frumos, in cadrul caruia am gasit un centru de info turistic. Acolo, un domn foarte amabil si pasionat mi-a prezentat toate atractiile din zona: cascada Clocota, Termele Romane, drumul roman, grota haiducilor, iar la cativa km sunt Cheile Cibului, Cheile Mazii. Am luat pliante si insufletita de relatarea lui am hotarat sa mai revin pentru cateva zile sa strabat intreaga zona.