Iarba de acasa e mai verde – la Banpotoc

De ce am mereu loc in frigider ?
21 septembrie 2019
Indrazniti!
7 octombrie 2019

Iarba de acasa e mai verde – la Banpotoc

Intr-un satuc, exista in Romania un colt de rai numit „I Giardini di Zoe”, pe care l-am descoperit mai mult din intamplare, intorcandu-ma dintr-un sejur la mare si despre care e musai sa va povestesc.

Intr-o minunata zi de august tercand prin Banpotoc, am intrat intr-o alta realitate, in care timpul s-a oprit. Pluteam intre senzatii, miresme, culori, alei de granit, statuete si banci somptuoase. Vedeam in vale cum verdele crud al gazonului se impletea cu verdele matur al gardurilor vii si al rotondelor din arbusti, aliniate perfect in stilul gradinilor de la curtile regesti. Pe deal, nimic nu era la intimplare, erau randuri de roze si palcuri de tot felul de arbusti si brazi. Soarele stralucitor trimitea sclipiri in albul pietricelelor albe si al aleilor de granit, in petalele trandafirilor. Taceam si admiram, nu-mi venea sa cred ca exista la noi in Romania, intr-un satuc, asa ceva. M-am oprit pe o banca sa inspir adanc parfumul rozelor, in liniste si sa ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a adus aici.

Asadar, mergeti sa va convingeti de frumusetea aceastei gradini – munca si dragostea unui domn italian care de 15 ani a ales aceste dealuri blande din Banpotoc. Cu un bilet de intrare a 10 lei, puteti avea o experienta extraordinara si v-o spun pentru ca am primit discount pentru urmatoarea intrare. Glumesc! Imi doresc doar sa nu fiu egoista si sa tainuiesc acest loc minuntat…

PS: De acolo puteti continua drumul spre Geoagiu Bai, la 30 km distanta de Banpotoc. Dar despre Geoagiu si impresiile mele despre el, va voi povesti in articolul urmator.