De ce ne indopam?

Daca nu esti de gasca, e cazul sa devii
12 octombrie 2018
Am incercat Squash si iata ce am aflat
24 octombrie 2018

De ce ne indopam?

Maimuta din tine, de Jurgen Brater spune ca am fost inzestrati genetic cu predispozitia de a manca pana nu mai putem respira, ca si conditie necesara supravietuirii. Omul preistoric a carui mostenire genetica o purtam, avea parte de lungi perioade de foamete (nu avea suprmarketuri si malluri) deoarece hrana se procura greu. Mai mult decat atat, stramosul nostru consuma de cel putin doua ori mai multa energie decat noi doar pentru a supravietui. Cum lipidele si carbohidratii sunt cele mai importante surse de energie, era si normal sa prefere gustul dulceag. Iata-ne deci, nu doar indopandu-ne ci si bagand in noi dulciuri si alimente grase.

Ca genele noastre sa se adapteze la conditiile actuale de trai este nevoie de foarte mult timp. Natura evolueaza leeent.

Ce e de facut? Evitati ispitele si tentatiile in orice forma s-ar putea metamorfoza ele si lasati partea „animalica” din voi sa se dezlantuie cat mai rar, cand sunteti la evenimente sociale de genul „nunta imbelsugata cu merinde de tot soiul”. Da, ati inteles, cand e vorba de halit, sunt si eu un pic „salbatica”!

Succes!